Kaisai ONE - HOMEBERGER

HOMEBERGER
"Lenyűgöző és egyedülálló élettereket hozunk létre."
Tartalomhoz ugrás

Kaisai ONE

Kínálat
Az innovatív KAISAI ONE klímakészülék a formatervezett megjelenésén túl egyéb kíváló tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a berendezés egyszerűen telepíthető, üzemeltethető, tisztítható.
Teljesítmény

Bruttó fogyasztói ár

2.6 kW

190.500 Ft

3.5 kW

203.800 Ft

5.3 kW

327.400 Ft

7 kW

423.100 Ft


Szerelési díj (3,5 kWatt teljesítményig): 65.000 Ft

(Mely tartalmazza a szereléshez szükséges tartó konzolt, 3 méter szigetelt vegytiszta rézcsövezést, elektromos kábeleket, 1 db faláttörést, minőségi rögzítő elemeket, valamint minden telepítő kollégánk rendelkezik a jelenleg előírt végzettségekkel).

1+4 év garancia


"Tényleg megéri klímával fűteni? Kiszámoltuk!

Egy fűtésre optimalizált klíma energiahatékonysága több, mint négyszer olyan jó lehet, mint egy sima hősugárzóé. Hogy mindez hogyan lehetséges? Úgy, hogy egy modern klímaberendezés egyben hőszivattyú is. Azaz képes a külső levegőből is felvenni energiát.

Manapság egyre többször hallani olyan kifejezéseket, hogy hűtő-fűtő klíma, téliesített klíma vagy fűtésre optimalizált klímakészülék. Az eligazodás pedig nem mindig egyszerű a különböző szakkifejezések, a hangzatos ígéretek és a reklámüzenetek között. Öntsünk tehát tiszta vizet a pohárba!

A ma kapható készülékek szinte kivétel nélkül hűtő-fütő klímák, azokkal tehát egyaránt lehet hűteni is, fűteni is. Ha tehát csak rásegítő jelleggel, ősszel és tavasszal szeretnénk a klímát fűtésre használni, arra alapvetően minden 2015 után gyártott készülék alkalmas.

Más a helyzet, ha télen, tartósabb fagy idején is szeretnénk használni a klímát. Ilyenkor a készüléket téliesíteni kell, ami egy ún. téliesítő szett, azaz különféle fűtőalkatrészek utólagos beszerelését jelenti. Az ilyen módon téliesített klímát már bátran használhatjuk nagyobb hidegben is, bár komolyabb mínuszok esetén a készülék hatásfoka jelentősen esik. A leginkább energiatakarékos megoldás az, ha eleve egy fűtésre optimalizált klímát választunk. Ennek kialakítása aktívan támogatja az egész éves használatot.


Költséghatékony fűtés

A klímák fűtési hatékonyságát a gyártók az ún. SCOP-érték formájában adják meg. Ez egy szezonális mutatószán, ami azt jelzi, hogy 1 kW elektromosság felhasználásával a készülék hány kW fűtési energiát állít elő. A fűtésre optimalizált Kaisai PRO+ például 4,6-os SCOP-értékkel rendelkezik, azaz a készülék 1 kW felvett elektromos energiával 4,6 kW fűtési energia előállítására képes.

Hogy ez hogyan lehetséges egyáltalán?

Úgy, hogy a klíma egyben hőszivattyúként is működik, azaz hasznosítani tudja a kültéri levegő energiáját, akkor is, ha odakint hidegebb van, mint idebent.
További előnye a fűtésre optimalizált készülékeknek, hogy széles működési tartományban biztosítják a lakás fűtését. A Kaisai PRO+ például még -30°C külső hőmérséklet mellett is képes fűteni. ECO-üzemmódban pedig intelligens teljesítményvezérlés biztosítja a kiemelten alacsony energiafogyasztást. Ennek köszönhetően a Kaisai PRO+ hatékony alternatívája az egyéb fűtési lehetőségeknek. De lássuk is, hogy „mennyi az annyi” pontosan.

Fűtési módok összevetése

Vegyünk példának egy nagyobb alapterületű, 220 m2-es családi házat, amelynek megfelelő szigetelés mellett az éves fűtési igénye 11.000 kWh. Ha a házat elektromos panellel vagy elektromos kazánnal fűtjük, akkor minden kifizetett kWh-ból ugyanennyi fűtési energia keletkezik. Azaz 1 kW felvett = 1 kW leadott teljesítmény.
Ha viszont a fűtésre optimalizált Kaisai PRO+ klímával oldjuk meg a fűtést, úgy a fűtési szezonban 1 kifizetett kWh-ért cserébe a berendezés átlagosan 4,6 kWh energiát állít elő. Ezen felül igényelhetünk H-tarifás elszámolást: ilyenkor a fűtésre használt áramot olcsóbban tudjuk vételezni. Amint az a táblázatból is látszik, a H-tarifa a hagyományos áramköltségnél jelentősen kedvezőbb.

Kiszámoltuk annak a költségét is, ha gázzal oldanánk meg a példában szereplő ház fűtését. Az alábbi táblázatban összegeztük ezeket az adatokat is.
Alapterület (m2)220
Éves fűtsi energiaigény (kWh)
11.000
Éves fűtési energiaigény (MJ)39.600
Villamos áram ára ( Ft/kWh )36
Villamos áram ára H-tarifa ( Ft/kWh )23
Klíma SCOP-érték4.6
Gáz ára ( Ft/MJ )3.0
Fűtési költség: elektromos panel/kazán
396.000 Ft
Fűtési költség: gáz
118.000 Ft
Fűtési költség: Kaisai PRO+
55.000 Ft
Amint a fentiekből látható, az egyszerű elektromos fűtések használata csábító lehet ugyan az olcsó beszerelés miatt, de ezek csak nagyon drágán üzemeltethetők. A gázzal történő fűtés ennél lényegesen olcsóbb, de ott más problémákkal szembesülünk: a gáz bevezetése költséges, ráadásul a füstgázelvezetést szintén meg kell oldani. A gáz emellett viszonylag környezetszennyező is.
A megvizsgált lehetőségek közül a leghatékonyabb megoldást egy minőségi klímakészülék jelentheti, amely olcsón üzemeltethető, könnyen beszerelhető, és egész évben komfortos hőmérsékletet biztosít a lakásban. Ilyen eszköz a PRO+, a Kaisai csúcskategóriás oldalfali klímája. A PRO+ klímában alkalmazott modern technológiák megegyeznek az ismertebb márkák technológiáival, a készülék ára viszont jellemzően jelentősen kedvezőbb."

Forrás:
https://kaisai.hu/tudastar/megeri-klimaval-futeni-kiszamoltuk/

( Az oldalon található Kaisai ONE SCOP értéke 4.0, így a fűtési költség hozzávetőlegesen 63.250 Ft-ra módosulna az fentebb használt képletek szerint. A forrás tartalmának módosítása nélküli adatok találhatóak az idézett leírásban.)

Telefon: +36 30 2650361
E-mail: info@homeberger.hu

Eisenberger Kft.
Adószám: 28973469-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-378009
Székhely: 1064 Budapest, Rózsa utca 96.
HOMEBERGER
"Lenyűgöző és egyedülálló élettereket hozunk létre."

Info@homeberger.hu
Tel: 06 30 265 0361
info@homeberger.hu
Tel: 06 30 265 0361
Eisenberger Kft.
Vissza a tartalomhoz