OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS - HOMEBERGER

HOMEBERGER
"Lenyűgöző és egyedülálló élettereket hozunk létre."
Tartalomhoz ugrás

OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS

Szolgáltatások

Cégünk szolgáltatási plettájában számos, az Otthonfelújítási program keretében támogatható tevékenység megtalálható.

 
A hatályos 518/2020. (XI. 25.) számú a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról elnevezésű kormányrendelet 5. pontja alapján az alábbi tevékenységek esetében vállaljuk a tervezési és a kivitelezési munkák elvégzését:
 

„a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje;

c) fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is;

e) a külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása;

h) klímaberendezés beépítése, cseréje;

i) napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje

j) belső tér felújítása, ideértve;
ja) a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását;
je) a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét;
jg) a lámpák vagy világítótestek beépítését vagy cseréjét;

s) beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje;

t) használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is.
 
 
Kiemelt figyelmet fordítunk az általunk elvégzett munkák elszámolhatóságára a támogatás meghatározott feltételei alapján, amelynek érdekében kollégáink naprakész ismeretekkel rendelkeznek a kormányrendelet tartalmáról, az igénylés feltételeiről, annak menetéről, valamint a szerződés előírt tartalmáról.


Ügyfeleink számára tájékoztató füzetet biztosítunk, amely tartalmazza a támogatás igényléséhez szükséges információk gyűjteményét. A dokumentum az első konzultáció során kerül átadásra.
A támogatás néhány alapvető feltétele:

1. Meg kell felelni  a személyes kritériumoknak
A lakásfelújítási támogatáshoz szükséges személyes követelményeket érdemes tüzetesen elolvasni és gondoskodni arról, hogy minden elvárás teljesüljön  – legyen szó Tb-támogatottságról vagy tartozásmentességről. A igénylés pozitív elbírálásához a rendeletben meghatázotott minden feltételnek szükséges megfelelni.

2. A felújítandó épület jellege
A rendelet értelmező rendelkezései meghatározzák, hogy a támogatás tekintetében pontosan milyen épület felel meg a lakás értelmezésének, az alábbiak szerint:
"Magyarország területén fekvő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás vagy lakóház fő rendeltetés szerinti jelleggel nyilvántartott ingatlan, valamint tanya, vagy birtokközpont jogi jelleggel nyilvántartott ingatlan lakáscélú épületei." Amennyiben nem biztos benne, hogy tulajdona milyen kategóriába esik, javasoljuk szerezze meg a pontos információt.

3. A felújítandó lakás tulajdonosa
A rendelet egyértelműen kimondja, hogy a lakásfelújítási támogatás akkor igényelhető, ha “az igénylő, illetve kiskorú gyermeke a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50 százalékos mértékű tulajdoni hányaddal rendelkeznek”. Tehát azok az igénylők elutasításra kerülnek, akik valamelyik rokon lakásában/házában, albérletben vagy önkormányzati lakásban élnek és arra szeretnék felvenni a támogatási összeget.

4. Benyújtott számlák megfelelőssége
A igényelt összeg elszámolása – illetve a támogatás kifizetése – a számlákon múlik, így azoknak minden szempontból meg kell felelniük a rendelet szerinti előírásoknak. Figyelni kell arra, hogy amennyiben a kivitelező/vállalkozó szerzi be az anyagokat a számlán mindenképpen külön kell feltüntetni az anyag, illetve a munkadíj összegét.
Fontos, hogy megbízható kivitelezőkkel/cégekkel dolgoztasson, ugyanis a nem szabályosan kiállított számlák vagy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása miatt a pályázó elbukhatja a támogatást.
Továbbá a támogatást csak akkor kaphatja meg, ha a munkát egy szakképesített vállalkozóval végezteti el. Arra nem vehető fel a támogatás, ha valaki saját kezüleg végzi el a felújítási munkákat.
Kiemelt figyelmet kell fordítni arra, hogy csak a 2021. január 1. utáni, az igénylő nevére kiállított számlákat fogadja el a Magyar Államkincstár, amelyeken feltüntetésre kerül a felújítandó lakás címe.

5. Alapanyagok elészámolhatósága
Az 518/2020 számú kormányrendelet 5. pontja meghatározza azoknak a munkálatoknak a körét, amelyekre a támogatás igényelhető. Javasoljuk a támogatható építési munkák áttekintését, hiszen kellemetlen, ha vásárlás után derül ki, hogy az adott tétel nem elszámolható. A támogatás igénylése során Ön is beszerezheti az alapanyagokat, viszont az általunk végzett munkákhoz szükséges anyagokat biztosítjuk, így felelőséget vállalunk az elszámolhatóság végett.

6. Igénylési határidő
A támogatás 2022. december 31-ig igényelhető, azonban kiemelten fontos, hogy az igénylés beadására az utolsó számla kifizetését követően maximum 60 napig van lehetőség.

Cégünk minden tekintetben megfelel a rendeletben, a vállalkozó felé támasztott követelményeknek!Javasoljuk – bármely szolgáltató/szakember kiválasztása esetén – a szolgáltatások igénybevétele előtt tájékozódjon a támogatást igénylő személye felé támasztott feltételekről az 518/2020. (XI. 25.) számú a kormányrendeletben, a Magyar Kincstár honlapján vagy ügyfélszolgálatán keresztül!


Vegye fel velünk a kapcsolatot az
​ingyenes konzultáció egyeztetéséhez!

Homeberger – Eisenberger Kft.
Telefon: +36 30 265 0361
E-mail: info@homeberger.hu


Telefon: +36 30 2650361
E-mail: info@homeberger.hu

Eisenberger Kft.
Adószám: 28973469-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-378009
Székhely: 1064 Budapest, Rózsa utca 96.
HOMEBERGER
"Lenyűgöző és egyedülálló élettereket hozunk létre."

Info@homeberger.hu
Tel: 06 30 265 0361
info@homeberger.hu
Tel: 06 30 265 0361
Eisenberger Kft.
Vissza a tartalomhoz